Francija 13. dan, iz visoke Provanse skozi Verdon do Alpes Maritime in azurne obale

Danes je bil spet dan za premik. Po dnevu počitka in počivanja, smo se odpravili skozi kanjon Verdon, ki velja za enega največjih v Evropi s svojimi skoraj km visokimi stenami nad reko. 

Mi smo se najprej dvignili nad jezero ob katerem smo kampirali,

  
nato pa vozili ob južnem robu kanjona, po slikoviti razgledni cesti visoko nad reko v dolini. Žal nam čas ni dopuščal kaj več, smo pa videli ogromno kajakašev v dolini ob izteku reke v jezero. Če dobro pogledate, vse tiste bele pike na reki so kajakaši. 

  
Po kaki uri vožnje smo se ustavili ob slikovitem  visokem mostu, kjer cesta prečka enega od pritokov Verdona. Bolj zanimivo pa je bilo dogajanje ob in na samem mostu, saj so se eni norci na elastiki privezani za noge (bungy jumping) metali dol z mostu v ozek kanjon. Za nas je bil že podvig stati na mostu in pogledati v globino.

  
Na wikipedii sem našel podatek o višini mostu. 182 m. Tip je bil v samih gatah/kopalkah in supergah. Smo se pa spraševali, kako pridejo gor, saj so stene kanjona praktično navpične. Na sliki je sicer viden samo zgornji del, v globino pa se sama soteska kar prece zooži. No, preden smo dobili odgovore, smo se odpravili naprej. 

Videli smo še ovinek, ki ga naredi reka na svoji poti skozi kanjon, nato pa nas je cesta odpeljala stran od sten kanjona, v hribovito področje imenovano Alpes Maritime (nekakšne morske alpe).

  
Naš današnji cilj je bil tik pred azurno obalo na začetku soteske Gordes du Loup, kjer smo našli kamp z bazenom v katerega smo se šli najprej ohladit. Vlaga in vročina še vedno visoki.

Proti večeru smo si šli ogledat še brzice in slapove reke Loup, vendar nismo videli nič takega, česar ne bi videli že v Sloveniji.