Kolesarsko potovanje Francija 9. dan

Danes sva se zgodaj zbudila in ker ni bilo dosti za pospravljat, sva se ob 8:30 kar odpravila v sveže jutro.

Medo maskota hotela

Po kavi v bližnji pekarni sva nadaljevala skozi Valence nad mestnim parkom,

Čudovito ohlajujoče jutro

In ob Rhoni naprej. Do sedaj sva vse dni kolesarila večinoma proti vetru, ki je pihal po Rhoni navzgor, danes pa se je vse obrnilo in sva imela cel dan veter v hrbet. To pa je letelo.

Zanimivi grafiti pod obokom mostu

Vmes sva imela zanimivo adrenalinsko izkušnjo prečkanja brvi. Ozka viseča železna brv, dolžine cca. 2×100 metrov visoko nad reko. Problem je bil, poleg rahlega zibanja, tudi močan veter navzdol po reki, v tem primeru z desne.

Še malo

Spotoma sva se ustavila na lokalni tržnici, kjer kmetje določen dan v tednu ponujajo svoje izdelke in nakupila par dobrot za malico

Kozji sir, kruh z orehi in sadje.

Večkrat sva že v daljavi videla podobne “silose”, danes pa sva si malce podrobneje ogledala to čudo. Gre za eno od jedrskih elektrarn, ki jih je Francija polna, ta je imela tri reaktorje. Večkrat sva že v kampih videla opozorila za ravnanje ob nuklearni nevarnosti, danes pa sva to vse skupaj povezala.

Zelena energija?

Nato sva že počasi iskala kamp, saj je danes kar letelo, kot sem že napisal. Malce bolj podrobno spremljanje je pokazalo, da se je za več kampov sezona končala 15.9.

Tako prav dosti izbire ni ostalo. Končno sva tudi prišla do močno zaželjenega bazena. Ta osvežitev se je prilegla.

Ne grem ven, dokler se ne ohladim.

Nato pa večerjica. Danes sva si vzela čas in porabila stvari iz torbe, ki jih že nekaj dni voziva s seboj. Prvikrat sva prav kuhala in ne samo pogrevala ali pa jedla že predpripravljeno hrano.

Njami

Gledam malo po blogu in vidim, da je veliko slik te hrane. Tako pač je, kolesarji vrtimo pedala in vmes načrtujemo vnos dodatne energije, se pravi, nov obrok:-)

Spet sva ponovila vajo od zadnjič.

Vonj po sveže opranem perilu ob večerji

Danes imava pernate sosede, ki pa so zaklenjeni.

Perjad 1
Perjad2

Pa še to. Ker je odprtih kampov vse manj, se vanje počasi nakapljamo vsi kolesarji, ki se srečujemo in prehitevamo čez dan. No, midva prva, potem pa počasi ostali. Sva le 30 le mlajša. Vsaj tako zgleda. Upam, da bova tudi midva še tako čila v njihovih letih.

Pozdrav U&M

Bilanca dneva: 79km, 3:50, 260vm

Misel dneva: Bazen, najbolj pogrešaš, ko ga nimaš, pa je vroče, ko ga je treba čistit pa je odveč.