Sicilija 2017 3. dan, Trapani

Avto smo najeli šele od jutri naprej, tako da smo bili prisiljeni še en dan ostati v Trapaniju. Izkoristili smo ga po nedeljsko.

Po poznem zajtrku  najprej sprehod do pristanišča in ogled ribiških bark ter sprehajalne poti po pomolu, ki je bila, kot smo že vajeni, zaprta. Tako da so ostale samo barke.

Dve ali celo tri barke parkirane druga drugi ob bok

Na poti v pristanišče smo slučajno zašli v eno ulico, kjer smo zagledali vabljiv napis “pasticceria”. Napis ni razočaral.

Težka odločitev

Privoščili smo si jih na pomolu z vetrom v laseh in pogledom na odprto morje.

Nato smo v velikem krogu odšli proti apartmaju, med potjo naleteli na odprto trgovino s tradicionalnimi spominki in zapravili nekaj evrčkov.

Značilni vzorci na keramiki, ribe in čudni storži

Malo po mestnih ulicah,

A grem z biciklom?

malo ob obali

V ozadju hrib z vasjo/mestom Erice na vrhu, z oblačno kapo

smo se v zgodnjih popoldanskih urah prebili nazaj do apartmaja. Vsi sestradani smo si privoščili kosilo v italijanskem stilu. Pašta na več načinov, glavna jed (spet ribe), priloga, sladica.

Kosilo

Sledil je počitek, nato pa še večerni sprehod po mestu in pijačka v sprehajalni coni. In spet ena posebnost Italije ali Sicilije. Veliko trgovin odprtih spet v nedeljo zvečer, predvsem s cunjami, zunaj na ulicah vse polno ljudi. Mesto je spet oživelo, ko je bilo cel dan zaspano in prazno.

Ok, še eno priznanje. Med večernim sprehodom smo še enkrat zavili v znano slaščičarno.

Misel dneva: ne vstopaj v slaščičarno, če želiš trenirat vzdržnost za cuker.